.

"ÆLDRE SAGER"

ARKIV fra den tidligere hjemmeside

Vi har valgt at bevare denne side fra den gamle hjemmeside, selv om opsætningen ikke er perfekt, men det giver mulighed for at gå tilbage i tiden

WHISKYMESSEN.DK OG RUNRIG.DK

Vi ved at mange af jer RUNRIGFANS også er WHISKYFANS, og vi giver nu sammen med whiskymessen.dk 5x2 personer mulighed for at vinde billet til dette års whiskymesse, der afholdes i Fredericia lørdag den 14. april.

"Whisky, whiskey, single malt og blended whisky, ja - navnene er mange når snakken falder på whisky. Vi har samlet de største importører af whisky i Danmark, med mærker som Glenfiddich, Arran, Port Ellen og mange hundrede andre mærker. Whiskymessen har eksisteret siden 2001 og er uden tvivl Danmarks største Whiskyevent. På messen kan du også opleve bourbon, cognac, rom, øl mærker"

Klik dig videre til konkurrencen - konkurrencen er slut.

Vinderne er Tina Vigan Johansen, Finn Spånbæk, Bent Schmidt, Bethina Hansen og Freddy Barrett

2 billetter til hver er på vej med posten - god fornøjelse ønskes herfra

Konkurrencen kører frem til 31. marts, og vinderne udtrækkes umiddelbart herefter. Vinderne får direkte besked via mail.

læs meget mere om messen på www.whiskymessen.dk.

 

DANMARK - RUNRIG ER PÅ VEJ

Endnu en dato tilføjet: lørdag den 9. juni på Nordals Festivalen (20/12-2011)

Endelig - endelig fik vi datoer på koncerter i Danmark 2012. 8 koncerter i slutningen af maj og starten af juni 2012 - se nærmere her 

Pressemeddelelse fra RECART:

Mange danske koncertgængere har ventet spændt på hvornår RUNRIG ville tournere igen. Nu kan det offentliggøres....læs mere

RUNRIG annoncerer nu også en koncert i Skotland

25. august spiller Runrig i Inverness - Northern Meeting Park. Billetsalg starter fredag den 2. december 2011 - www.ckevents.net.

RUNRIG er på banen igen

Så er de første koncertdatoer til 2012 offentliggjorte - The Rewired Tour 2012. Foreløbig foreligger dog kun datoer til Tyskland i august/september og november/december. Se disse under Tourdatoer

Bruce Guthro i Café Hack - julekoncert

Som bekendt kommer Bruce Guthro til Danmark i november/december for at give solokoncerter som opfølgning på den netop udgivne CD Celtic Crossing,  men nu bliver der også mulighed for at opleve Bruce til Café Hack's julekoncert i Ålborg den 30. november kl. 20:00. Billetter kan købes her.

Læs mere om koncerten her

Bruce Guthro udsender ny solo-CD

17. oktober udkommer Bruce Guthro's nye solo-CD Celtic Crossing - den kan allerede nu forudbestilles hos www.millstream.dk og www.musicdirect.nu

Her er hvad "musicdirect" skriver

Nu integreres den amerikansk baserede solokarriere, med de keltiske rødder og bandvirke i Europa.
Det sker på et album som er indspillet i Irland med bl.a. irske klassikere som "Carrick fergus", "The Parting Glass" og "Water Is Wide". Herudover også et par klassiske folksongs fra Nova Scotia i Canada. "Farewell Nova Scotia" er en af dem, og kan nærmest betegnes som hans hjemlands nationalhymne. Halvdelen af alle sangene er nyskrevne Bruce Guthro sange, men alle indspillet i den keltiske organiske popsound. Den legendariske producer/musiker Dònal Lunny (Paul Brady, Indigo Girls, Elvis Costello, Kate Bush, Rod Stewart og Sinèad O' Connor) har samlet en række af Irlands bedste musikere, og arrangeret sangene i en velklingende keltisk pop-/rocktone, som sammen med Bruce Guthros enestående og magiske klang i sin "keltiske stemme", uden tvivl skaber et uforglemmeligt album.

Bruce Guthro har siden 1998 været forsanger i det super populære skotske band Runrig. I den sammenhæng er repertoiret som bekendt baseret på keltisk rock med udgangspunkt i det skotske højland. Både før og under perioden med Runrig har Bruce holdt godt gang i sin sin solokarriere, hvis repertoire er mere amerikansk inspireret. Der er indspillet 4 albums, hvoraf de 2 af dem er udsendt i Danmark. Der er også samlet et stort og trofast publikum til de mange solokoncerter, der er givet.

Hvis man har besøgt Nova Scotia, ved man at dette store område af Canada, næsten er mere skotsk og keltisk end selve Skotland. Alt i Nova Scotia er meget relateret til den skotske kultur og historie, ikke mindst musikken. Bynavne i landsdelen som New Glasgow, Inverness og Ingonish, vidner om dette. Derfor var det da også helt naturligt for Bruce at indspille dette album, som kommer til at hedde "Celtic Crossing".

CD'en indeholder 12 numre, og den følges op af 6 koncerter i Danmark i november/december.


 

Runrigs hjemmeside www.runrig.co.uk ændret

Runrig har ændret hjemmesiden, og der er lige nu kun adgang til Shop, Forum og Tilmelding til nyhedsbrev. Selv om der er tourpause i 2011, er planlægningen for 2012/2013 i fuld sving, så for at holde dig opdateret anbefales, at du tilmelder dig nyhedsbrevet her.

Bruce Guthro - solo i Danmark

Bruce Guthro spiller på årets Tønder Festival - se nærmere på www.tf.dk. Men derudover er der nu også en minitour i Danmark i november - Greve, Ålborg, Esbjerg og Herning - se nærmere detaljer her

Bruce og Dylan Guthro på Tønder Festivalen 2011

På årets spiseseddel over kunstnere på årest Tønder Festival figurerer Bruce og Dylan Guthro. det komplette program for festivalen vil foreligge, når det udsendes 14. juni.

Tønder Festivalens præsentation af Bruce på deres hjemmeside:

Bruce Guthro (CAN)
Ingen Songwriter's Circle søndag eftermiddag uden Bruce Guthros kompetente ledelse og egne fine sange. Han har erfaringen som vært  fra canadisk TV, hvor han i årevis har slået sine folder, og i år altså igen i Tønder.
Og naturligvis skal vi ikke snydes for hele koncerter med manden med den dejlige stemme og sange. En mand med tre fædrelande, kan man næsten sige, for han er i ultratæt kontakt med både Skotland og Danmark foruden hjemlandet. I Skotland selvfølgelig som forsanger i Runrig, der holder pause i hele 2011, og her i landet med jævnlige turneer og albumudgivelsen i 2005 "Beautiful Life"?, indspillet her med danske musikere.
Bruce Guthro spillede sin første europæiske solokoncert i Tønder, ligesom hans debut med det skotske superband var her, og siden har han nærmest været fast mand på plakaten.
Han er fra det navnkundige Cape Breton og vandt i 1993 en sangskriverkonkurrence, der satte karrieren på "fast forward". I de følgende år modtog han også en lang række East Coast Music Awards. I starten af 2011 spillede han hovedrollen som Sir Lancelot i en rockudgave af "Excalibur" på diverse tyske scener og en enkelt i Paris. Seneste album hedder "No Final Destination". Det er klart med dén karriere! 

 

Brian Hurren har udgivet sin første solo CD

Brians første soloalbum A Hundred Thousand Welcome er først på året 2011 udsendt. CD'en kan købes i Runrigs shop eller hos 100 Thousand Records

Brian er meget glad for endelig at stå med det færdige resultat af næsten 2 års arbejde.

 

 

 

Vinder af vores konkurrence på Whiskymessen blev Jan Hansen

Tak til alle der kiggede forbi. Vi havde en hyggelig dag og fik snakket med rigtig mange. Vores lille konkurrence på standen, hvor man skulle svare på spørgsmålet: Hvad hedder Runrigs seneste udgivelse?  med valgmulighederne  20 great songs, 50 great songs eller 100 great songs. Vi havde 103 besvarelser - alle rigtige - og den udtrukne vinder blev Jan Hansen, som har fået direkte besked via mail.

 

Mød os på Whiskymessen i Kolding 2. april 2011

Vi er atter at finde med en stand med et lille udvalg af Runrigs officielle merchandise på årets whiskymesse i Bramdrupdam Hallerne lørdag den 2. april.Vi ved jo, at mange af jer Runrig-fans også holder af en god whisky, så der vil virkelig være noget at komme efter - se mere på www.whiskymessen.dk

 

 

 

 

 

Billede fra messen i 2008

Vi glæder os til at se jer

 

 

 

Med billedet fra RUNRIG-CREWs overtagelse af scenen i Barrowlands, Glasgow i december 2007 og billede

fra koncerten samme sted lørdag den 18. december 2010 ønsker vi

Glædelig jul og godt nytår.

Efter en fantastisk koncert i Skive i november, ser vi nu frem til den skotsk/engelske tour i december. Håber at se nogle af jer på touren.

Står du og mangler julegave til dig selv eller andre, har vi herhjemme nogle få varer, bl.a. karafler, whiskyglas og vores sorte klasssiske t-shirt. Nogle af vores varer er sat på UDSALG således USB-stick (8GB) sælges nu til kun 130 kr. og champagneglas til 150 kr. (priser ekskl. forsendelse) - se nærmere her

 

07/10-2010 SÅ ER DET NU......

billetterne til den sidste koncert i Danmark i overskuelig fremtid skal sikres (som bekendt holder Runrig tour-pause i 2011). Billetsalget til koncerten i Kulturcenter Limfjord i Skive er godt i gang og 2/3 er i skrivende stund solgt, så det anbefales, at man ikke venter forlænge, hvis man vil sikre sig en billet. Billetter kan købes via dette link http://www.billetten.dk/order/29039

Se mere om lokationen her: www.kclimfjord.dk

02/09-2010 50 GREAT SONGS

Runrig sender den 27. september en ny udgivelse på gaden i Danmark. Det bliver et opsamlingsværk bestående af 3 CD'er: den ene på gælisk og de øvrige 2 på engelsk, derudover indeholder det også en DVD. Det er stadig sparsomt med oplysninger, men der vil være mange optagelser, ingen har hørt eller set før.

I takt med at der lukkes yderligere oplysninger ud om udgivelsen, vil vi naturligvis opdatere dem her på siden.

Udgivelsen vil kunne købes de sædvanlige steder. 

08/08-2010 KONCERT I DANMARK I NOVEMBER

Så blev der alligevel endnu en koncert i Danmark - nærmere i Kulturcenter Limfjord i Skive torsdag den 11. november - billetter er allerede nu til salg på www.billetten.dk.

18/04-2010 A HUNDRED THOUSAND WELCOMES - Brians nye projekt

Brian Hurren, som vi alle kender som manden bag keybord'ene i Runrig, har længe haft en ambition om også at udgive soloalbum.

Se nærmere og følg med på fansiden for det nye musikprojekt A HUNDRED THOUSAND WELCOMES

På vores forum har Brian fået sit eget afsnit til A HUNDRED THOUSAND WELCOMES, hvor I selvfølgelig er meget velkomne med jeres indlæg.

Tilmeld dig Mailinglisten her

Der er 2 facebookgrupper, du kan klikke dig ind på:

Fanside og Den officielle facebookside

 

 

31/03-2010 Vintertour i Skotland og England i december

Samtidig  med offentliggørelse af vintertour i Skotland og England i december 2010 meddeler bandet, at de har besluttet at holde "tour-pause" i 2011, som de vil bruge på at skrive, lade batterierne op, involvere sig i individuelle projekter samt begynde at se på og planlægge næste store milesten i deres bemærkelsesværdige karriere – i 2013 kan de fejre 40 år i musikindustrien.

Touren starter in Dumfries den 8. december  - derefter 6 koncerter i England for at vende tilbage til de sidste 2 koncerter i Skotland, hvor de som sædvanlig slutter af i Glasgow Barrowland den 18. december. Det bliver med sikkerhed en tour-afslutning med manér.

Billetsalget til koncerterne i England er startet, og billetsalget til koncerterne i Skotland starter fredag den 9. april. Der vil være forsalg til fanklubmedlemmer, som vil blive oplyst nærmere.

Se datoer og steder her.

28/02-2010 Runrig udskyder Tysklandstour i marts - opdateret 03/03-2010

Bandet beklager med så kort varsel at måtte udskyde den kommende tour i Tyskland, som skulle starte i Bremen 3. marts.

Malcolm, som i 2009 blev opereret for at undgå problemer som den, der holdt ham væk i flere måneder, har fået meddelt, at der er en fejlfunktion, og han skal derfor straks opereres og derefter have en kort rekreationsperiode.

Malcolms helbred er godt, problemet er rent teknisk, så det er med stor frustration og ærgelse, at det ikke er muligt at tage på touren som planlagt.

Bandet arbejder ihærdigt med promoteren på at få genopsat så mange af de tyske koncerter som muligt ved den først kommende mulighed og dette vil blive annonceret så snart, der foreligger informationer herom.

Bandet undskylder til alle, der bliver berørt af disse nyheder.

Alle andre planlagte koncerter for 2010 vil blive gennemført som planlagt.

Opdateret 03/03-2010: Efter et ihærdigt arbejde er det lykkedes at få 7 af de 9 planlagte koncerter  i Tyskland genopsat på nye datoer primært i maj og en enkelt i august - se nærmere under tourdatoer

 

12/01-2010 Runrig spiller på Tønder Festival torsdag den 26. august

06/01-2010 ... og et nyt kapitel kan begynde

Så er der kommet lidt flere koncerter på tourlisten for 2010, så tjek ud her hvor du skal opleve bandet i 2010.

Ses vi?

22/12-09 TAK FOR ÅRET, DER GÅR PÅ HÆLD

Til alle besøgende på hjemmesiden, brugere af vores forum og alle jer vi har mødt rundt omkring vil vi ønske en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

Vi ses i 2010

02/12-09 December-touren er startet

Runrig startede jule-touren i Skotland i går, efter 5 koncerter der kommer de til Danmark til 5 koncerter og der sluttes af med 5 koncerter i England. Supportband på denne tour er Giveway - 4 friske piger - se mere her http://www.givewaymusic.com/. I 2008 udgav pigerne en single The Water is Wide produceret af Brian Hurren.

18/11-09 Allerede 15 koncertdatoer til 2010

Vi har allerede nu 15 koncertdatoer til 2010, heraf 2 danske hhv. Samsø og Bornholm i juli. De øvrige 13 er i Tyskland med 9 i marts og 4 i august/september. Se mere under tourdatoer Billetsalget til de 2 danske koncerter starter 1. december.

14/09-09: After Show Pass

Fans, der havde fået bekræftet After Show Pass til én de aflyste koncerter i Danmark i juni, gøres hermed opmærksom på, at man skal søge igen, såfremt man ønsker After Show Pass til én af de kommende koncerter i december. Ansøg som normalt men skriv i ansøgningen at du havde After Show Pass og til hvilken koncert du havde fået det til. Det er endnu ikke fastlagt hvilke koncerter, der vil være After Show til.

Som altid forbeholder Tour Manager og Bandet sig ret til at annullere et planlagt After Show, såfremt der kommer uventede ændringer i tour-planerne.

05/09-09: Releaseshows i Ålborg og Odense for Bruce Guthros nye CD

Bruce Guthro's nye CD No Final Destination udkommer 7. september, og i den forbindelse afholdes 2 releaseshows i hhhv. Ålborg og Odense.

Gå ikke glip af denne mulighed for at blive præsenteret for den nye CD.

Nærmere oplysninger om disse 2 shows samt Bruce Guthros netop offentliggjorte tourdatoer i Danmark til april 2010 her

 

24/08-09: Afhentning af billetter til Scone Palace

Information til dem, der har fået besked om at billetterne til koncerten ved Scone Palace lørdag skal hentes ved Box Office:

  • medbring kvittering/mail med bekræftelse på billetkøbet
  • Box Office er placeret udenfor hovedindgangen til koncertområdet
  • Box Office åbner kl. 10:00 lørdag

24/08-09: Bruce Guthro's nye CD "No Final Destination" sælges på Tønder Festival

Bruce Guthro's nye CD, der udkommer i september, vil allerede kunne købes på Tønder Festivalen hos Millstream fra torsdag, hvor Bruce giver koncert i Telt 1.

18/08-09: Så er det nu, du skal sikre dig din nye Runrig-whisky

Runrig har i forbindelse med koncerterne ved Loch Ness og i Edinburgh allieret sig med whisky-firmaet Duncan Taylor, og koncerten ved Scone Palace i The Year of Homecoming fortsætter denne tradition. Det er nu muligt at bestille den nye whisky, der kun er tappet på 750 flasker, så det er nok en rigtig god idé at være hurtig ude, hvis man vil sikre sig et eksemplar.

Årets whisky hedder Dram of Destany og er en 22 årig Highland Park - 51,4%.

Prisen er £ 85,- + forsendelse (1. flaske £ 13,95, efterfølgende ca. £ 1 ekstra)

Bestilling via Singlemaltsdirects hjemmeside - klik her

 

07/08-09: Aflysning af koncerten på Tønder Festivalen

Fra festivalens hjemmeside:

PROGRAMÆNDRING:
Runrig må aflyse deres koncert på festivalen  
Til gengæld kommer
The Saw Doctors og Bruce Guthro!

Læs mere her

30/06-09 Malcolm udskrevet fra hospitalet efter successfuld operation

Det glæder os at kunne meddele, at Malcolm nu er udskrevet fra hospitalet ovenpå en successfuld by-pass operation.

Malcolm gennemgik en forebyggende operation sidste uge efter at have haft hjerteproblemer tidligere på året. Denne opereation tvang bandet til at annullere den danske juni-tour, som nu er ændret, med ekstra datoer, til december i år.

Malcolm vil nu tilbringe juli hjemme med hvile for at komme til kræfter, før han atter mødes med bandet til prøver i begyndelsen af august  med henblik på koncerterne ved den 35. Tønder Festival i Danmark torsdag den 27. august og ved Scone Palace, Perth lørdag den 29. august.

Alle glæder sig over at Malcolm er hjemme, og vi ser frem til sammen at give en koncert ved Scone Palace, som vil blive husket  mange år frem.

-Runrig

29/06-09 Vigtig information vedrørende refundering af billetter til den aflyste koncert i Randers på Justesens Plæne den 25. juni 2009 

I modsætning til hvad der tidligere er oplyst, kan billetter købt til koncerten på Justesens Plæne den 25. juni 2009 IKKE ombyttes til den nye koncert. Læs nærmere omkring refusion af billetterne her. Information om billetter til den nye koncert i Elro Arena den 11. december finder du her.

24/06-09 NYE DATOER FOR KONCERTER I DANMARK

Det er en glæde allerede nu at kunne oplyse nye datoer for koncerter i Danmark i december 2009 i byerne Odense, Esbjerg, Greve, Randers og Ålborg - se nærmere under tourdatoer 

Billetsalget starter 1. juli. Det oplyses, at såfremt man havde billet til Ålborg den 26. juni, kan denne ombyttes til den nye koncert den 12. december i Ålborg - kontakt Billetnet angående ombytning.

20/06-09 Danmarkaflysning - opdatering

Ovenpå chokmeddelelsen torsdag og nu, hvor der er taget hånd om de vigtige og uundgåelige forretningsmæssige forhold, føler vi, at det er vigtigt at forklarre omstændighederne omkring beslutningen.

Malcolm var til et rutinetjek tirsdag. Der var bekymring over nogle af testresultaterne, og han var igen hos lægen onsdag, hvor han, trods hans egne protester, meget kraftigt blev anbefalet ikke at gennemføre koncerterne i Danmark og istedet for at blive indskrevet til akut operation mandag i næste uge.

Med denne lægelige vurdering havde vi absolut intet valg ud over at acceptere  og agere på disse afgørende beslutninger: en enorm skuffelse da de danske open-air koncerter var imødeset med stor forventning af os alle, ikke mindst af Malcolm. Vi er helt klar over det besvær og den skuffelse mange vil være ramt af, og vi kan forsikre jer om, at den deles i hele Runrig-lejren – vi hader tanken om at skuffe andre, især vores loyale fans som har lagt planer, aftaler, arrangementer og finansielle udgifter som er en del af at deltage i en koncert. Men vi er selvfølgelig også klar over, at I alle vil have stor forståelse for beslutningen.

Vi vil nu arbejde meget hårdt på at undersøge, hvilke alternative muligheder der måtte være tilgængelige for at spille senere i år. Det er imidlertid for tidligt at give nogen indikation af, hvad det måtte være opnåeligt. Her og nu er vores tanker hos Malcolm, men vi vil vende tilbage snarest og vil gengælde jeres loyalitet med koncerter ved førstgivne mulighed.

http://www.runrig.co.uk/news.html

18/06-09 Vigtig nyt angående koncertene 25., 26. og 27. juni

Malcolm tilbage til hospitalet

Vi beklager at måtte videregive sidste nyt. Malcolm bliver i starten af næste uge indlagt på hospitalet for at få foretaget en by-pass operation.

S om de fleste Runrig fans ved, gennemgik Malcolm en mindre operation tidligere på året efter et hjerterelateret problem. By-pass operationen er blevet anbefalet som en standard præventiv procedure for at undgå fremtidige hjerteproblemer.

Uheldigvis falder tidspunktet for operationen sådan, at det har tvunget bandet til at annullere de 3 kommende danske koncerter den 25., 26. og 27. Juni.

Vi undskylder enhver skuffelse forårsaget af aflysningen af de danske koncerter, som bandet virkelig så frem til, men Malcolms helbred har første prioritet. Hans læge har forsikret os, at han vil komme sig helt og hurtigt, sådan at han vil være tilbage med os for de resterende sommerkoncerter hhv. Tønder Festival og Scone Palace.

Vi ønsker Malcolm alle gode tanker for den kommende operation og for en succesfuld og hurtig bedring.

http://www.runrig.co.uk/news.html   http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/scotland/edinburgh_and_east/8107396.stm

04/05-09 Koncerten ved Lønborggaard flyttet

Det har været nødvendigt at flytte koncerten ved Lønborggaard til Vostrup Stadion, der ligger kun 800 m. væk.

Se nærmere på dette link: Lønborggaard

13/4-09 Scone Palace

Følg med i nyheder omkring koncerten ved Scone Palace på følgende side: http://www.runrig.co.uk/scone/index.html samt denne på Scone Palace. Derudover kan du hente gode tips til rejsen hos www.skotland.com/runrig.pdf

Vi vil selvfølgelig også forsøge at holde siden her opdateret med nyttige informationer. I øvrigt kan vi da henvise til vores forum, hvor der en god udveksling af idéer og tips.

31/3-09 Malcolm

Malcolm er hjemme efter vellykket behandling på hospitalet. De kommende uger står i rekreationens tegn med henblik på så hurtigt som muligt at komme sig helt.

Malcolm ønsker at takke alle hjerteligt for alle hilsner og gode ønsker, og han ser frem til at komme "back to business" med bandet, så snart han er klar til det.

13/3-09 Malcolm update

Det er os en fornøjelse at kunne informere jer om, at Malcolm er i god bedring. Læger og hospitalet er meget tilfredse med hans fremskridt, og i dag har han været oppe for en kort bemærkning. Han vil fortsat gennemgå yderligere test for at fastslå, om der kræves yderligere behandling og i givet fald hvilken. Vi vil benytte denne lejlighed til at takke jer alle for jeres venlige tanker og hilsner med opbakning - de er en stor opmuntring til Malcolm's familie i denne tid.

We are delighted to inform you that Malcolm is now recovering well. Doctors and hospital staff are delighted with his progress and today he has been up and about briefly. He will continue to undergo further tests to determine what, if any, further treatment is required.We would like to take this opportunity of thanking you for your kind thoughts and messages of support – they are of great encouragement to Malcolm's family at this time.

Ny Runrig  Soft shell Jakke

Jakken er lavet i vandafvisende og åndbart materiale (polyester/elastane)
Farve - sort.
2 sidelommer med lynlås.
1 frontlomme med lynlås.
1 inderlomme med lynlås.
Runrig Logo broderet på venstre ærme.
Leveres i størrelserne S, M, L, XL og XXL.
Prisen er £ 47,- (forsendelse til Europa £ 5,30)
(fanklub-medlemspris £ 42 + forsendelse)
 
Jakken vil snarest  være at finde på Runrigs skotske shop, men kan allerede nu bestilles ved at kontakte kontoret.
 
Det vil også være muligt at bestille jakken gennem os - send en mail til runrig@runrig.dk
 
 
Nu også den nye 2009 tour t-shirt

Se her den meget flotte front på den nye tour t-shirt, som har alle 2009-datoerne på ryggen (den aflyste tour - de danske datoer i maj og juni samt Scone i august)

Leveres i størrelserne S, M, L, XL og XXL.
Prisen er £ 14,- (forsendelse til Europa £ 2,10)
(fanklub-medlemspris £ 12 + forsendelse)
 
T-shirten vil snarest  være at finde på Runrigs skotske shop, men kan allerede nu bestilles ved at kontakte kontoret.
 
Det vil også være muligt at bestille jakken gennem os - send en mail til runrig@runrig.dk

 

9/3-09 14:00 CET VIGTIGT - VIGTIGT - VIGTIGT - VIGTIGT

Vi beklager at måtte meddele, at guitarist Malcolm Jones er blevet ramt af
sygdom, og som et resultat heraf er vi blevet tvunget til at annullere den
kommende tour i Tyskland, Østrig og Schweiz.
Vi er meget kede af det korte varsel og de åbenlyse gener, dette vil medføre.
Billetindehavere henvises til deres udbyder med henblik på refusion.
Vi vil snarest muligt vende tilbage med mere information, i mellemtiden er
vi sikre på at alle vil bakke os op i vores ønsker til Malcolm, om at han
hurtig kommer på benene igen
.

Original besked:

'We regret to announce that guitarist Malcolm Jones has been taken ill and as a result we have been forced to cancel the forthcoming tour of Germany, Austria and Switzerland.

We are deeply sorry for the short notice and obvious inconvenience that this will cause.

Ticket holders should contact their vendor for refunds.

We will give you more information as soon as possible however, in the meantime, are sure you will join us in wishing Malcolm a speedy recovery.'


14/12-08: JULEKONKURRENCEN ER SLUT

Det har været en stor forhøjelse med den store opbakning bag vores lille julekonkurrence, som har kørt de seneste 5 dage. Vi har modtaget i alt 238 svar fra i alt 89 deltagere, og heraf havde 26 deltagere alle 5 svar rigtige. Desværre var der kun én præmie at spille om, og vinderen er udtrukket ved lodtrækning. Vinderen af Runrig USB-stikket blev Mette Thorhauge.

Tak til alle for at have deltaget.

09/12-08: JULEKONKURRENCEN ER ÅBEN  

Vores lille julekonkurrence er hermed åben.
Du finder den her: konkurrence

 

 

08/12-08: VI HAR STÅET PÅ HOVEDET FOR AT UDTÆNKE EN RIGTIG VANSKELIG JULEKONKURRENCE  

Vores lille julekonkurrence starter tirsdag den 9. december og den kører i dagene 9.-13. december. Hver dag vil der blive sat et nyt spørgsmål op på siden, og vinderen vil være den, der har svaret rigtigt på alle spørgsmål. Er der flere, der  har alle svar rigtige, vil vi foretage en lodtrækning bland disse. Vinderen trækkes søndag den 14. december og vil få besked på mail. Vi offentliggør naturligvis også den dygtige vinder her på siden.

Præmien er Runrigs nye 8 GB USB memory stick, hvorpå er lagt en udvidet version af remixed Year of the Flood og Road Trip samt 15 live billeder taget af Runrigs officielle fotograf Andrew King.

02/12-08: JULEKONKURRENCE MED EKSKLUSIV PRÆMIE KOMMER HER PÅ SIDEN I UGE 50 - SÅ HOLD ØJE MED HVAD DER DUKKER OP.

01/12-08: TOURDATOER DANMARK MAJ OG JUNI 2009

Så blev tourdatoer i Danmark i maj og juni officielle - se under tourdatoer

20/11-08: NYT MERCHANDISE PÅ SKOTLAND/ENGLANDSTOUREN

Der er selvfølgelig en ny tour-t-shirt, men derudover er der nogle nye eksklusive varer

      

whiskyglas                  champagneglas

       

lommelærke                             penge/kreditkort-clip                  rejseur

varerne er med på touren, men vil også kunne bestilles fra kontoret i Aberdeen. De er endnu ikke kommet op i shoppen på hjemmesiden, men send en mail til kontoret hvis du ønsker een eller flere af varerne.

20/11-08: NYT OMKRING BILLETTER TIL SCONE

Der har været en del henvendelser omkring billetter købt hos Ticketmaster. I forbindelse med bestillingen skulle der være kommet et reservationsnummer frem på skærmen. Dette nummer skal medbringes sammen med det kreditkort, der er brugt ved bestillingen. Har man ikke fået noteret eller modtaget dette reservationsnummer, kan man ringe til Ticketmaster for at få det, men ellers anbefales, at man tager kvittering for betalingen med.

Vær ikke bekymret for de billetter, der er bestilt og betalt hos Ticketmaster.

Da der imidlertid har været en del problemer omkring billetbestillingerne, har Regular Music besluttet at flytte salget af billetter fremover varetages af www.seetickets.co.uk. Forvent at fremgangsmåden vil være den samme, altså noter reservationsnummer og medbring kreditkort. Alternativt findes nedenstående mulighed for at bestille direkte hos Scone Palace.

Vedrørende afhentning af bestilte billetter, så er det oplyst, at der vil blive opstillet en Box Office ved indgangen til Scone Palace. Så snart vi hører nærmere omkring åbningstid, vil vi oplyse det her på siden.

29/09-08: BILLETTER TIL SCONE PALACE KONCERTEN 29/08-09

Vi har fået en del henvendelser fra fans, der ønsker at købe billetter til Scone Palace, idet de sædvanlige billetsalgssteder ikke sender billetter til adresser udenfor UK. Man kan stadig bestille billetter, betale med kreditkort, og man skal så fremvise det kreditkort ved afhentning i Scotland forud for koncerten.

Vi har nu fået tilsagn fra Scone Palace, at de gerne vil tage imod bestillinger og sende billetterne til Danmark. Prisen er £ 35,- + gebyr £ 2,50 pr. billet. Bestillinger foretrækkes på telefon 0044 1738 552300, men det er dog også muligt på mail til visits@scone-palace.co.uk.

Vi håber hermed, at alle har mulighed for at købe de ønskede billetter.

 

26/07-08 STOR RUNRIG KONCERT 2009.

Planlæg allerede nu din sommerferie 2009, sådan at det passer med Runrigs store concert i Scone i Skotland lørdag den 29. august 2009. For at fejre 2009 Year of Homecoming glæder det Runrig at kunne annoncere årets store skotske event. Som en fortsættelse af deres koncerter i maleriske og ikoniske udendørs lokationer, er scenen for deres Year of Homecoming-koncert sat ved Scone Palace, Perthshire.

Billetter er gået i salg 26. juli kl. 23:30 (umiddelbart efter koncerten i Edinburgh) og kan bestilles på tlf. +44 844 8472269 eller hos www.seetickets.co.uk samt de sædvanlige salgssteder.

Se mere om den fantastiske lokation her.

24/07-08 BYD PÅ MALERIER AF HHV. HELE BANDET RUNRIG OG BRUCE GUTHRO SOLO OG STØT BØRNECANCERFONDEN.

Backstage på Faaborg Sommerrock i slutningen af maj malede de forskellige kunstnere på livet løs, og disse malerier er nu sat på auktion til fordel for børnecancerfornden. Byd ind og bliv ejer af et eller begge malerier. Auktionen slutter i morgen fredag d. 25. juli kl. 22.01. Link til auktionen http://auktioner.qxl.dk/radiosfm_p

         

12/07-08

Før Edinburgh Castle koncert fan-kom-sammen


En før-show kom-sammen om eftermiddagen den 26. juli er blevet arrangeret i "The Bongo Club" i Edinburgh's Royal Mile. Der vil være en karaoke-konkurrence og masser af sjov og hygge.

Der er fri adgang, men ethvert bidrag til dækning af omkostninger modtages taknemmeligt. Et eventuelt overskud vil blive givet til velgørenhed!

The Bongo Club er en del af velgørenhedsgruppen Out of the Blue, som hjælper og opmuntrer unge musikere og artister i Edinburgh og ofte hjælper med at bringe dem frem via koncerter, klubaftner, ligesom de hjælper med workshops og øve lokaler. Se nærmere om The Bongo Club på deres hjemmeside ved at klikke her.

11/07-08

TØNDER FESTIVAL - selv om vi må undvære Runrig i sin helhed på årets Tønder Festival, er der mulighed for at opleve Bruce Guthro i forskellige sammenhænge. Torsdag med band, lørdag solo og søndag i Songwriters Circle. Læs nærmere på Festivalens hjemmeside her

06/06-08 NY WHISKY I ANLEDNING AF KONCERTEN PÅ EDINBURGH CASTLE 26/07-08

 Som til koncerten ved Loch Ness i 2007 er det også i anledning af koncerten i Edinburgh lykkedes at finde en whisky til alle nydere af Single Malt whisky. Denne gang er det en 12. års Aberlour (Speyside), 46%. Den er gået i salg og kan bestilles på hjemmesiden www.singlemaltsdirect.com. Prisen er £ 35 og dertil kommer forsendelse, hvor prisen afhænger af antallet af flasker, man bestiller. Se nærmere på ovenstående hjemmeside.

 

 

 

 

 

26/05-08: Husk at komme forbi merchandise-standen ved de kommende koncerter i Danmark. Der er nye tour t-shirt (både en standard og en ladies fit), og som noget ekstra har vi også Edinburgh Castle t-shirten med.

                                                               

25/05-08: BEMÆRK PRISER PÅ MERCHANDISE ER NEDSAT PÅ EN STOR DEL VARER SE HER.

20/05-08: SE TV-SPOT FOR "YEAR OF THE FLOOD" HER (hav lidt  tålmodighed, filen er over 5 MB)

02/05-08 BLIV KLÆDT PÅ TIL DE KOMMENDE KONCERTER

Vi har i øjeblikket et lager i Danmark af jakke, rugbyshirt, shintyshirt, black classic t-shirt, ladies polo, EYS-caps og desuden whiskyglas. Se udvalg og priser her. Send en mail til runrig@runrig.dk for nærmere oplysninger om priser og levering.

02/05-08 PRIS TIL EVERYTHING YOU SEE

I Indie Acoustic Music Award for året 2007's bedste CD'er har Runrig vundet i kategorien Bedste Alternative Rock udgivelse, som var den ene af 15 kategorier. http://www.indieacoustic.com/awards.html

24/04-08

"Year of the Flood" udkommer planmæssigt i DK"

www.runrig.co.uk kan man læse, at release af Runrig's "Year of the Flood" er forsinket pga. tekniske problemer.

Forsinkelserne i UK får heldigvis ikke konsekvenser for udgivelsen i Danmark.
Her udkommer den kombinerede DVD og CD planmæssigt d. 28. april.

 

19/04-08:SÅ ER VI OPPE AT KØRE IGEN.

Vi beklager meget, men pga. tekniske fejl hos vores udbyder var forummet nede i dag, men alt ser nu ud til at være oppe igen.

Hilsen Thomas (TAT), forum ansvarlig hos runrig.dk

16/04-08: FORUDBESTILLING/KØB AF BEAT THE DRUM DVD/CD I DANMARK

Pladeselskabet Recart oplyser, at DVD/CD kan forudbestilles i Danmark hos www.imusic.dk

28/03-08: RELEASE AF BEAT THE DRUM DVD

Endelig har vi den længe ventede dato for release af Beat the Drum DVD'en, så nu bliver der lejlighed til at genopleve dagen for dem, der var ved Loch Ness 18. august 2007. Dagen, hvor 17.500 mennesker samledes for at fejre Runrigs event i forbindelse med Highland Year of Culture 2007. Dagen som viste sig at blive den vådeste i mands minde. En dag fuld af musik og festivitas. En dag med non-stop regnvejr. En dag alle tilstedeværende aldrig vil glemme.

Og for alle andre er det muligheden for at opleve den, uden at have været tilstede i mudderet.

Der er release i Danmark og UK 28. april og i Tyskland 4. maj.

DVD'en kan købes fra kontoret i Aberdeen enten direkte eller via online-shoppen http://www.runrigshop.co.uk/

Fra den 7. april kan begge dele forudbestilles.

30/03-08: WHISKYMESSE I KOLDING 29/03-08

Vi havde en fantastisk dag, og vi fik snakket med en masse dejlige mennesker, så tak til alle der kiggede forbi. Vi havde en lille konkurrence kørende, hvor vi fik 58 besvarelser. Spørgsmålet var, hvor mange uger Everything you See lå på den danske hitliste, og svaret var 19 uger, som der var rigtig mange, der svarede rigtigt på. Vinderen blev Ove Rytter fra Herning - TILLYKKE TIL DIG - den signerede CD bliver sendt til dig med posten en af de nærmeste dage.

Her lige et par billeder fra messen:

 

24/03-08: "RUNRIG" PÅ WHISKYMESSE I KOLDING 29. MARTS

Kom og besøg vores merchandise stand på whiskymessen i Kolding, hvor vi vil sælge et udvalg af Runrig Merchandise. Vi glæder os til at hilse på dig. Messen finder sted i Bramdrupdamhallerne. - se nærmere på www.whiskymessen.dk.

13/02-08: RUNRIG SPILLER PÅ EDINBURGH CASTLE 26. JULI 2008

Ny stor koncert med Runrig på Edinburgh Castle lørdag den 26. juli 2008.

Billetter sælges fra 15. februar på www.ticketmaster.co.uk - der er både stå og siddepladser.

Oplagt at kombinere sommerferie i Skotland med denne koncert.

 

 

15/01-08: Fra Runrig-lejren berettes, at der har været arbejdet ihærdigt på DVD'en fra Beat the Drum-koncerten 18. august 2007, og man forventer i løbet af ganske kort tid at kunne offentliggøre en udgivelsesdato. Så snart den foreligger, vil du naturligvis også kunne læse den her på siden.

10/01-08: Det lykkedes takket være en ihærdig indsats af lytterne til Brødrene på DR P4 at få stemt Everything you See ind på 1. pladsen over de populæreste udgivelser i 2007. Stor tak til alle der stemte på EYS, som kom foran både Eagles, Bruce Springsteen og TV2.

29/11-07: Bemærk allerede 9 koncerter på plads for 2008.

20/11-07: Endnu før årets koncerter er afsluttede har vi allerede fået de første datoer for 2008. Se nederst på siden med tourdatoer.

20/11-07: Runrig har indspillet en single med Loch Lomond med The Tartan Army som kor. The Tartan Army er det skotske fodboldlandsholds supportere. For hver CD der bliver solgt går der penge til velgørenhed til Children in Need. Salget startede den 12. november, og allerede den 18. november kunne det bekendtgøres, at den ligger som nr. 9 på UK's hitliste og som nr. 1 i den skotske. Fredag den 16. november optrådte Runrig, the Tartan Army og en flok riggies i BBC - se her. CD'en kan bestilles hos HMV og Amazon.

31/10-07: Vi har fået oplyst, at der i begrænset omfang vil være mulighed for at købe signeret cd "Everything you see" hos imusic Det fremgår dog endnu ikke præcist, når du følger linket, men det skulle blive opdateret indenfor den nærmeste tid, men bemærk det er et begrænset antal.

 

 

12/09-07: BEAT THE DRAM WHISKY

Nu kan Beat the Dram whiskyen endelig bestilles til levering udenfor Storbritannien – og dermed også i Danmark.

Klik ind på dette link til Single Malt Direct

Den smukt præsenterede flaske, der kun er lavet i et oplag på kun 500 flasker. Flaskerne er individuel nummereret og ledsaget af et certifikat signeret af bandets medlemmer.

24/09-07: Har i dag fået oplyst, at whiskyen nu er udsolgt. 

 

02/09-07: Så er der blevet bekendtgjort nye tourdatoer - 6 koncerter i Skotland fra slutningen af november og en uges tid ind i december.

21/08-07: NYT MERCHANDISE

           

Der kom til Beat the Drum-koncerten en hel del nyt, det kan selvfølgelig bestilles direkte hos http://www.runrigshop.co.uk/  men kan du af den ene eller anden grund ikke få din bestilling igennem der, er vi selvfølgelig behjælpelige - send os en mail på www.runrig.dk, så finder vi en løsning.

* Souvenir-DVD'en kan bestilles, og vil blive tilsendt pr. post efterfølgende
* Meget ekskusive whisky-glas (sæt med 2 stk.) kan ligeledes bestilles
 
* Den nye Shinty-shirt (vel nærmest en afløser for den meget populære footballshirt fra Stirling) 
* Beat the Drum- t-shirten 
* diverse andet

07/07-07: Efter de sidste toner fra Loch Lomond i Silkeborg kunne Jens Ove Friis fra Recart gå på scenen og overraske bandet ved at overrække platinplader til bandet for at have solgt Everything You See i 30.000 eksemplarer.

19/06-07: Så kom dagen, hvor vi rundede medlem nr. 100 på vores forum - det glæder os rigtig meget. Vores opfattelse er: jo flere medlemmmer, og jo mere aktive I er - jo bedre og mere interessant bliver det at besøge forum - så lad dette være en opfordring om at melde dig, hvis du ikke allerede er medlem. Så kan du jo også lige deltage i konkurrencen på søndag - se ovenfor.

 

 

 

 

Efter længe at have arbejdet på at få domænenavnet er det nu endelig lykkedes os, og vi har store forventninger til udbygningen af hjemmesiden over tid.

Det er vores ønske at vi herigennem kan formidle nyt om bandet, men også at vi kan hjælpe de mange fans i Danmark i forbindelse med de problemer, der har været med fanclubtilmeldinger og fornyelser, køb af merchandise osv.

Hvem er vi så?

Vi er dem, der står og sælger merchandise under koncerterne, så måske har du allerede mødt os - ellers håber vi at se dig næste gang.

Kevin og Aase

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bruce og Dylan Guthro på Tønder Festivalen 2011

På årets spiseseddel over kunstnere på årest Tønder Festival figurerer Bruce og Dylan Guthro. det komplette program for festivalen vil foreligge, når det udsendes 14. juni.

Tønder Festivalens præsentation af Bruce på deres hjemmeside:

Bruce Guthro (CAN)
Ingen Songwriter's Circle søndag eftermiddag uden Bruce Guthros kompetente ledelse og egne fine sange. Han har erfaringen som vært  fra canadisk TV, hvor han i årevis har slået sine folder, og i år altså igen i Tønder.
Og naturligvis skal vi ikke snydes for hele koncerter med manden med den dejlige stemme og sange. En mand med tre fædrelande, kan man næsten sige, for han er i ultratæt kontakt med både Skotland og Danmark foruden hjemlandet. I Skotland selvfølgelig som forsanger i Runrig, der holder pause i hele 2011, og her i landet med jævnlige turneer og albumudgivelsen i 2005 "Beautiful Life"?, indspillet her med danske musikere.
Bruce Guthro spillede sin første europæiske solokoncert i Tønder, ligesom hans debut med det skotske superband var her, og siden har han nærmest været fast mand på plakaten.
Han er fra det navnkundige Cape Breton og vandt i 1993 en sangskriverkonkurrence, der satte karrieren på "fast forward". I de følgende år modtog han også en lang række East Coast Music Awards. I starten af 2011 spillede han hovedrollen som Sir Lancelot i en rockudgave af "Excalibur" på diverse tyske scener og en enkelt i Paris. Seneste album hedder "No Final Destination". Det er klart med dén karriere! 

 

Brian Hurren har udgivet sin første solo CD

Brians første soloalbum A Hundred Thousand Welcome er først på året 2011 udsendt. CD'en kan købes i Runrigs shop eller hos 100 Thousand Records

Brian er meget glad for endelig at stå med det færdige resultat af næsten 2 års arbejde.

 

 

 

Vinder af vores konkurrence på Whiskymessen blev Jan Hansen

Tak til alle der kiggede forbi. Vi havde en hyggelig dag og fik snakket med rigtig mange. Vores lille konkurrence på standen, hvor man skulle svare på spørgsmålet: Hvad hedder Runrigs seneste udgivelse?  med valgmulighederne  20 great songs, 50 great songs eller 100 great songs. Vi havde 103 besvarelser - alle rigtige - og den udtrukne vinder blev Jan Hansen, som har fået direkte besked via mail.

 

Mød os på Whiskymessen i Kolding 2. april 2011

Vi er atter at finde med en stand med et lille udvalg af Runrigs officielle merchandise på årets whiskymesse i Bramdrupdam Hallerne lørdag den 2. april.Vi ved jo, at mange af jer Runrig-fans også holder af en god whisky, så der vil virkelig være noget at komme efter - se mere på www.whiskymessen.dk

 

 

 

 

 

Billede fra messen i 2008

Vi glæder os til at se jer

 

 

 

Med billedet fra RUNRIG-CREWs overtagelse af scenen i Barrowlands, Glasgow i december 2007 og billede

fra koncerten samme sted lørdag den 18. december 2010 ønsker vi

Glædelig jul og godt nytår.

Efter en fantastisk koncert i Skive i november, ser vi nu frem til den skotsk/engelske tour i december. Håber at se nogle af jer på touren.

Står du og mangler julegave til dig selv eller andre, har vi herhjemme nogle få varer, bl.a. karafler, whiskyglas og vores sorte klasssiske t-shirt. Nogle af vores varer er sat på UDSALG således USB-stick (8GB) sælges nu til kun 130 kr. og champagneglas til 150 kr. (priser ekskl. forsendelse) - se nærmere her

 

07/10-2010 SÅ ER DET NU......

billetterne til den sidste koncert i Danmark i overskuelig fremtid skal sikres (som bekendt holder Runrig tour-pause i 2011). Billetsalget til koncerten i Kulturcenter Limfjord i Skive er godt i gang og 2/3 er i skrivende stund solgt, så det anbefales, at man ikke venter forlænge, hvis man vil sikre sig en billet. Billetter kan købes via dette link http://www.billetten.dk/order/29039

Se mere om lokationen her: www.kclimfjord.dk

02/09-2010 50 GREAT SONGS

Runrig sender den 27. september en ny udgivelse på gaden i Danmark. Det bliver et opsamlingsværk bestående af 3 CD'er: den ene på gælisk og de øvrige 2 på engelsk, derudover indeholder det også en DVD. Det er stadig sparsomt med oplysninger, men der vil være mange optagelser, ingen har hørt eller set før.

I takt med at der lukkes yderligere oplysninger ud om udgivelsen, vil vi naturligvis opdatere dem her på siden.

Udgivelsen vil kunne købes de sædvanlige steder. 

08/08-2010 KONCERT I DANMARK I NOVEMBER

Så blev der alligevel endnu en koncert i Danmark - nærmere i Kulturcenter Limfjord i Skive torsdag den 11. november - billetter er allerede nu til salg på www.billetten.dk.

18/04-2010 A HUNDRED THOUSAND WELCOMES - Brians nye projekt

Brian Hurren, som vi alle kender som manden bag keybord'ene i Runrig, har længe haft en ambition om også at udgive soloalbum.

Se nærmere og følg med på fansiden for det nye musikprojekt A HUNDRED THOUSAND WELCOMES

På vores forum har Brian fået sit eget afsnit til A HUNDRED THOUSAND WELCOMES, hvor I selvfølgelig er meget velkomne med jeres indlæg.

Tilmeld dig Mailinglisten her

Der er 2 facebookgrupper, du kan klikke dig ind på:

Fanside og Den officielle facebookside

 

 

31/03-2010 Vintertour i Skotland og England i december

Samtidig  med offentliggørelse af vintertour i Skotland og England i december 2010 meddeler bandet, at de har besluttet at holde "tour-pause" i 2011, som de vil bruge på at skrive, lade batterierne op, involvere sig i individuelle projekter samt begynde at se på og planlægge næste store milesten i deres bemærkelsesværdige karriere – i 2013 kan de fejre 40 år i musikindustrien.

Touren starter in Dumfries den 8. december  - derefter 6 koncerter i England for at vende tilbage til de sidste 2 koncerter i Skotland, hvor de som sædvanlig slutter af i Glasgow Barrowland den 18. december. Det bliver med sikkerhed en tour-afslutning med manér.

Billetsalget til koncerterne i England er startet, og billetsalget til koncerterne i Skotland starter fredag den 9. april. Der vil være forsalg til fanklubmedlemmer, som vil blive oplyst nærmere.

Se datoer og steder her.

28/02-2010 Runrig udskyder Tysklandstour i marts - opdateret 03/03-2010

Bandet beklager med så kort varsel at måtte udskyde den kommende tour i Tyskland, som skulle starte i Bremen 3. marts.

Malcolm, som i 2009 blev opereret for at undgå problemer som den, der holdt ham væk i flere måneder, har fået meddelt, at der er en fejlfunktion, og han skal derfor straks opereres og derefter have en kort rekreationsperiode.

Malcolms helbred er godt, problemet er rent teknisk, så det er med stor frustration og ærgelse, at det ikke er muligt at tage på touren som planlagt.

Bandet arbejder ihærdigt med promoteren på at få genopsat så mange af de tyske koncerter som muligt ved den først kommende mulighed og dette vil blive annonceret så snart, der foreligger informationer herom.

Bandet undskylder til alle, der bliver berørt af disse nyheder.

Alle andre planlagte koncerter for 2010 vil blive gennemført som planlagt.

Opdateret 03/03-2010: Efter et ihærdigt arbejde er det lykkedes at få 7 af de 9 planlagte koncerter  i Tyskland genopsat på nye datoer primært i maj og en enkelt i august - se nærmere under tourdatoer

 

12/01-2010 Runrig spiller på Tønder Festival torsdag den 26. august

06/01-2010 ... og et nyt kapitel kan begynde

Så er der kommet lidt flere koncerter på tourlisten for 2010, så tjek ud her hvor du skal opleve bandet i 2010.

Ses vi?

22/12-09 TAK FOR ÅRET, DER GÅR PÅ HÆLD

Til alle besøgende på hjemmesiden, brugere af vores forum og alle jer vi har mødt rundt omkring vil vi ønske en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

Vi ses i 2010

02/12-09 December-touren er startet

Runrig startede jule-touren i Skotland i går, efter 5 koncerter der kommer de til Danmark til 5 koncerter og der sluttes af med 5 koncerter i England. Supportband på denne tour er Giveway - 4 friske piger - se mere her http://www.givewaymusic.com/. I 2008 udgav pigerne en single The Water is Wide produceret af Brian Hurren.

18/11-09 Allerede 15 koncertdatoer til 2010

Vi har allerede nu 15 koncertdatoer til 2010, heraf 2 danske hhv. Samsø og Bornholm i juli. De øvrige 13 er i Tyskland med 9 i marts og 4 i august/september. Se mere under tourdatoer Billetsalget til de 2 danske koncerter starter 1. december.

14/09-09: After Show Pass

Fans, der havde fået bekræftet After Show Pass til én de aflyste koncerter i Danmark i juni, gøres hermed opmærksom på, at man skal søge igen, såfremt man ønsker After Show Pass til én af de kommende koncerter i december. Ansøg som normalt men skriv i ansøgningen at du havde After Show Pass og til hvilken koncert du havde fået det til. Det er endnu ikke fastlagt hvilke koncerter, der vil være After Show til.

Som altid forbeholder Tour Manager og Bandet sig ret til at annullere et planlagt After Show, såfremt der kommer uventede ændringer i tour-planerne.

05/09-09: Releaseshows i Ålborg og Odense for Bruce Guthros nye CD

Bruce Guthro's nye CD No Final Destination udkommer 7. september, og i den forbindelse afholdes 2 releaseshows i hhhv. Ålborg og Odense.

Gå ikke glip af denne mulighed for at blive præsenteret for den nye CD.

Nærmere oplysninger om disse 2 shows samt Bruce Guthros netop offentliggjorte tourdatoer i Danmark til april 2010 her

 

24/08-09: Afhentning af billetter til Scone Palace

Information til dem, der har fået besked om at billetterne til koncerten ved Scone Palace lørdag skal hentes ved Box Office:

  • medbring kvittering/mail med bekræftelse på billetkøbet
  • Box Office er placeret udenfor hovedindgangen til koncertområdet
  • Box Office åbner kl. 10:00 lørdag

24/08-09: Bruce Guthro's nye CD "No Final Destination" sælges på Tønder Festival

Bruce Guthro's nye CD, der udkommer i september, vil allerede kunne købes på Tønder Festivalen hos Millstream fra torsdag, hvor Bruce giver koncert i Telt 1.

18/08-09: Så er det nu, du skal sikre dig din nye Runrig-whisky

Runrig har i forbindelse med koncerterne ved Loch Ness og i Edinburgh allieret sig med whisky-firmaet Duncan Taylor, og koncerten ved Scone Palace i The Year of Homecoming fortsætter denne tradition. Det er nu muligt at bestille den nye whisky, der kun er tappet på 750 flasker, så det er nok en rigtig god idé at være hurtig ude, hvis man vil sikre sig et eksemplar.

Årets whisky hedder Dram of Destany og er en 22 årig Highland Park - 51,4%.

Prisen er £ 85,- + forsendelse (1. flaske £ 13,95, efterfølgende ca. £ 1 ekstra)

Bestilling via Singlemaltsdirects hjemmeside - klik her

 

07/08-09: Aflysning af koncerten på Tønder Festivalen

Fra festivalens hjemmeside:

PROGRAMÆNDRING:
Runrig må aflyse deres koncert på festivalen  
Til gengæld kommer
The Saw Doctors og Bruce Guthro!

Læs mere her

30/06-09 Malcolm udskrevet fra hospitalet efter successfuld operation

Det glæder os at kunne meddele, at Malcolm nu er udskrevet fra hospitalet ovenpå en successfuld by-pass operation.

Malcolm gennemgik en forebyggende operation sidste uge efter at have haft hjerteproblemer tidligere på året. Denne opereation tvang bandet til at annullere den danske juni-tour, som nu er ændret, med ekstra datoer, til december i år.

Malcolm vil nu tilbringe juli hjemme med hvile for at komme til kræfter, før han atter mødes med bandet til prøver i begyndelsen af august  med henblik på koncerterne ved den 35. Tønder Festival i Danmark torsdag den 27. august og ved Scone Palace, Perth lørdag den 29. august.

Alle glæder sig over at Malcolm er hjemme, og vi ser frem til sammen at give en koncert ved Scone Palace, som vil blive husket  mange år frem.

-Runrig

29/06-09 Vigtig information vedrørende refundering af billetter til den aflyste koncert i Randers på Justesens Plæne den 25. juni 2009 

I modsætning til hvad der tidligere er oplyst, kan billetter købt til koncerten på Justesens Plæne den 25. juni 2009 IKKE ombyttes til den nye koncert. Læs nærmere omkring refusion af billetterne her. Information om billetter til den nye koncert i Elro Arena den 11. december finder du her.

24/06-09 NYE DATOER FOR KONCERTER I DANMARK

Det er en glæde allerede nu at kunne oplyse nye datoer for koncerter i Danmark i december 2009 i byerne Odense, Esbjerg, Greve, Randers og Ålborg - se nærmere under tourdatoer 

Billetsalget starter 1. juli. Det oplyses, at såfremt man havde billet til Ålborg den 26. juni, kan denne ombyttes til den nye koncert den 12. december i Ålborg - kontakt Billetnet angående ombytning.

20/06-09 Danmarkaflysning - opdatering

Ovenpå chokmeddelelsen torsdag og nu, hvor der er taget hånd om de vigtige og uundgåelige forretningsmæssige forhold, føler vi, at det er vigtigt at forklarre omstændighederne omkring beslutningen.

Malcolm var til et rutinetjek tirsdag. Der var bekymring over nogle af testresultaterne, og han var igen hos lægen onsdag, hvor han, trods hans egne protester, meget kraftigt blev anbefalet ikke at gennemføre koncerterne i Danmark og istedet for at blive indskrevet til akut operation mandag i næste uge.

Med denne lægelige vurdering havde vi absolut intet valg ud over at acceptere  og agere på disse afgørende beslutninger: en enorm skuffelse da de danske open-air koncerter var imødeset med stor forventning af os alle, ikke mindst af Malcolm. Vi er helt klar over det besvær og den skuffelse mange vil være ramt af, og vi kan forsikre jer om, at den deles i hele Runrig-lejren – vi hader tanken om at skuffe andre, især vores loyale fans som har lagt planer, aftaler, arrangementer og finansielle udgifter som er en del af at deltage i en koncert. Men vi er selvfølgelig også klar over, at I alle vil have stor forståelse for beslutningen.

Vi vil nu arbejde meget hårdt på at undersøge, hvilke alternative muligheder der måtte være tilgængelige for at spille senere i år. Det er imidlertid for tidligt at give nogen indikation af, hvad det måtte være opnåeligt. Her og nu er vores tanker hos Malcolm, men vi vil vende tilbage snarest og vil gengælde jeres loyalitet med koncerter ved førstgivne mulighed.

http://www.runrig.co.uk/news.html

18/06-09 Vigtig nyt angående koncertene 25., 26. og 27. juni

Malcolm tilbage til hospitalet

Vi beklager at måtte videregive sidste nyt. Malcolm bliver i starten af næste uge indlagt på hospitalet for at få foretaget en by-pass operation.

S om de fleste Runrig fans ved, gennemgik Malcolm en mindre operation tidligere på året efter et hjerterelateret problem. By-pass operationen er blevet anbefalet som en standard præventiv procedure for at undgå fremtidige hjerteproblemer.

Uheldigvis falder tidspunktet for operationen sådan, at det har tvunget bandet til at annullere de 3 kommende danske koncerter den 25., 26. og 27. Juni.

Vi undskylder enhver skuffelse forårsaget af aflysningen af de danske koncerter, som bandet virkelig så frem til, men Malcolms helbred har første prioritet. Hans læge har forsikret os, at han vil komme sig helt og hurtigt, sådan at han vil være tilbage med os for de resterende sommerkoncerter hhv. Tønder Festival og Scone Palace.

Vi ønsker Malcolm alle gode tanker for den kommende operation og for en succesfuld og hurtig bedring.

http://www.runrig.co.uk/news.html   http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/scotland/edinburgh_and_east/8107396.stm

04/05-09 Koncerten ved Lønborggaard flyttet

Det har været nødvendigt at flytte koncerten ved Lønborggaard til Vostrup Stadion, der ligger kun 800 m. væk.

Se nærmere på dette link: Lønborggaard

13/4-09 Scone Palace

Følg med i nyheder omkring koncerten ved Scone Palace på følgende side: http://www.runrig.co.uk/scone/index.html samt denne på Scone Palace. Derudover kan du hente gode tips til rejsen hos www.skotland.com/runrig.pdf

Vi vil selvfølgelig også forsøge at holde siden her opdateret med nyttige informationer. I øvrigt kan vi da henvise til vores forum, hvor der en god udveksling af idéer og tips.

31/3-09 Malcolm

Malcolm er hjemme efter vellykket behandling på hospitalet. De kommende uger står i rekreationens tegn med henblik på så hurtigt som muligt at komme sig helt.

Malcolm ønsker at takke alle hjerteligt for alle hilsner og gode ønsker, og han ser frem til at komme "back to business" med bandet, så snart han er klar til det.

13/3-09 Malcolm update

Det er os en fornøjelse at kunne informere jer om, at Malcolm er i god bedring. Læger og hospitalet er meget tilfredse med hans fremskridt, og i dag har han været oppe for en kort bemærkning. Han vil fortsat gennemgå yderligere test for at fastslå, om der kræves yderligere behandling og i givet fald hvilken. Vi vil benytte denne lejlighed til at takke jer alle for jeres venlige tanker og hilsner med opbakning - de er en stor opmuntring til Malcolm's familie i denne tid.

We are delighted to inform you that Malcolm is now recovering well. Doctors and hospital staff are delighted with his progress and today he has been up and about briefly. He will continue to undergo further tests to determine what, if any, further treatment is required.We would like to take this opportunity of thanking you for your kind thoughts and messages of support – they are of great encouragement to Malcolm's family at this time.

Ny Runrig  Soft shell Jakke

Jakken er lavet i vandafvisende og åndbart materiale (polyester/elastane)
Farve - sort.
2 sidelommer med lynlås.
1 frontlomme med lynlås.
1 inderlomme med lynlås.
Runrig Logo broderet på venstre ærme.
Leveres i størrelserne S, M, L, XL og XXL.
Prisen er £ 47,- (forsendelse til Europa £ 5,30)
(fanklub-medlemspris £ 42 + forsendelse)
 
Jakken vil snarest  være at finde på Runrigs skotske shop, men kan allerede nu bestilles ved at kontakte kontoret.
 
Det vil også være muligt at bestille jakken gennem os - send en mail til runrig@runrig.dk
 
 
Nu også den nye 2009 tour t-shirt

Se her den meget flotte front på den nye tour t-shirt, som har alle 2009-datoerne på ryggen (den aflyste tour - de danske datoer i maj og juni samt Scone i august)

Leveres i størrelserne S, M, L, XL og XXL.
Prisen er £ 14,- (forsendelse til Europa £ 2,10)
(fanklub-medlemspris £ 12 + forsendelse)
 
T-shirten vil snarest  være at finde på Runrigs skotske shop, men kan allerede nu bestilles ved at kontakte kontoret.
 
Det vil også være muligt at bestille jakken gennem os - send en mail til runrig@runrig.dk

 

9/3-09 14:00 CET VIGTIGT - VIGTIGT - VIGTIGT - VIGTIGT

Vi beklager at måtte meddele, at guitarist Malcolm Jones er blevet ramt af
sygdom, og som et resultat heraf er vi blevet tvunget til at annullere den
kommende tour i Tyskland, Østrig og Schweiz.
Vi er meget kede af det korte varsel og de åbenlyse gener, dette vil medføre.
Billetindehavere henvises til deres udbyder med henblik på refusion.
Vi vil snarest muligt vende tilbage med mere information, i mellemtiden er
vi sikre på at alle vil bakke os op i vores ønsker til Malcolm, om at han
hurtig kommer på benene igen
.

Original besked:

'We regret to announce that guitarist Malcolm Jones has been taken ill and as a result we have been forced to cancel the forthcoming tour of Germany, Austria and Switzerland.

We are deeply sorry for the short notice and obvious inconvenience that this will cause.

Ticket holders should contact their vendor for refunds.

We will give you more information as soon as possible however, in the meantime, are sure you will join us in wishing Malcolm a speedy recovery.'


14/12-08: JULEKONKURRENCEN ER SLUT

Det har været en stor forhøjelse med den store opbakning bag vores lille julekonkurrence, som har kørt de seneste 5 dage. Vi har modtaget i alt 238 svar fra i alt 89 deltagere, og heraf havde 26 deltagere alle 5 svar rigtige. Desværre var der kun én præmie at spille om, og vinderen er udtrukket ved lodtrækning. Vinderen af Runrig USB-stikket blev Mette Thorhauge.

Tak til alle for at have deltaget.

09/12-08: JULEKONKURRENCEN ER ÅBEN  

Vores lille julekonkurrence er hermed åben.
Du finder den her: konkurrence

 

 

08/12-08: VI HAR STÅET PÅ HOVEDET FOR AT UDTÆNKE EN RIGTIG VANSKELIG JULEKONKURRENCE  

Vores lille julekonkurrence starter tirsdag den 9. december og den kører i dagene 9.-13. december. Hver dag vil der blive sat et nyt spørgsmål op på siden, og vinderen vil være den, der har svaret rigtigt på alle spørgsmål. Er der flere, der  har alle svar rigtige, vil vi foretage en lodtrækning bland disse. Vinderen trækkes søndag den 14. december og vil få besked på mail. Vi offentliggør naturligvis også den dygtige vinder her på siden.

Præmien er Runrigs nye 8 GB USB memory stick, hvorpå er lagt en udvidet version af remixed Year of the Flood og Road Trip samt 15 live billeder taget af Runrigs officielle fotograf Andrew King.

02/12-08: JULEKONKURRENCE MED EKSKLUSIV PRÆMIE KOMMER HER PÅ SIDEN I UGE 50 - SÅ HOLD ØJE MED HVAD DER DUKKER OP.

01/12-08: TOURDATOER DANMARK MAJ OG JUNI 2009

Så blev tourdatoer i Danmark i maj og juni officielle - se under tourdatoer

20/11-08: NYT MERCHANDISE PÅ SKOTLAND/ENGLANDSTOUREN

Der er selvfølgelig en ny tour-t-shirt, men derudover er der nogle nye eksklusive varer

      

whiskyglas                  champagneglas

       

lommelærke                             penge/kreditkort-clip                  rejseur

varerne er med på touren, men vil også kunne bestilles fra kontoret i Aberdeen. De er endnu ikke kommet op i shoppen på hjemmesiden, men send en mail til kontoret hvis du ønsker een eller flere af varerne.

20/11-08: NYT OMKRING BILLETTER TIL SCONE

Der har været en del henvendelser omkring billetter købt hos Ticketmaster. I forbindelse med bestillingen skulle der være kommet et reservationsnummer frem på skærmen. Dette nummer skal medbringes sammen med det kreditkort, der er brugt ved bestillingen. Har man ikke fået noteret eller modtaget dette reservationsnummer, kan man ringe til Ticketmaster for at få det, men ellers anbefales, at man tager kvittering for betalingen med.

Vær ikke bekymret for de billetter, der er bestilt og betalt hos Ticketmaster.

Da der imidlertid har været en del problemer omkring billetbestillingerne, har Regular Music besluttet at flytte salget af billetter fremover varetages af www.seetickets.co.uk. Forvent at fremgangsmåden vil være den samme, altså noter reservationsnummer og medbring kreditkort. Alternativt findes nedenstående mulighed for at bestille direkte hos Scone Palace.

Vedrørende afhentning af bestilte billetter, så er det oplyst, at der vil blive opstillet en Box Office ved indgangen til Scone Palace. Så snart vi hører nærmere omkring åbningstid, vil vi oplyse det her på siden.

29/09-08: BILLETTER TIL SCONE PALACE KONCERTEN 29/08-09

Vi har fået en del henvendelser fra fans, der ønsker at købe billetter til Scone Palace, idet de sædvanlige billetsalgssteder ikke sender billetter til adresser udenfor UK. Man kan stadig bestille billetter, betale med kreditkort, og man skal så fremvise det kreditkort ved afhentning i Scotland forud for koncerten.

Vi har nu fået tilsagn fra Scone Palace, at de gerne vil tage imod bestillinger og sende billetterne til Danmark. Prisen er £ 35,- + gebyr £ 2,50 pr. billet. Bestillinger foretrækkes på telefon 0044 1738 552300, men det er dog også muligt på mail til visits@scone-palace.co.uk.

Vi håber hermed, at alle har mulighed for at købe de ønskede billetter.

 

26/07-08 STOR RUNRIG KONCERT 2009.

Planlæg allerede nu din sommerferie 2009, sådan at det passer med Runrigs store concert i Scone i Skotland lørdag den 29. august 2009. For at fejre 2009 Year of Homecoming glæder det Runrig at kunne annoncere årets store skotske event. Som en fortsættelse af deres koncerter i maleriske og ikoniske udendørs lokationer, er scenen for deres Year of Homecoming-koncert sat ved Scone Palace, Perthshire.

Billetter er gået i salg 26. juli kl. 23:30 (umiddelbart efter koncerten i Edinburgh) og kan bestilles på tlf. +44 844 8472269 eller hos www.seetickets.co.uk samt de sædvanlige salgssteder.

Se mere om den fantastiske lokation her.

24/07-08 BYD PÅ MALERIER AF HHV. HELE BANDET RUNRIG OG BRUCE GUTHRO SOLO OG STØT BØRNECANCERFONDEN.

Backstage på Faaborg Sommerrock i slutningen af maj malede de forskellige kunstnere på livet løs, og disse malerier er nu sat på auktion til fordel for børnecancerfornden. Byd ind og bliv ejer af et eller begge malerier. Auktionen slutter i morgen fredag d. 25. juli kl. 22.01. Link til auktionen http://auktioner.qxl.dk/radiosfm_p

         

12/07-08

Før Edinburgh Castle koncert fan-kom-sammen


En før-show kom-sammen om eftermiddagen den 26. juli er blevet arrangeret i "The Bongo Club" i Edinburgh's Royal Mile. Der vil være en karaoke-konkurrence og masser af sjov og hygge.

Der er fri adgang, men ethvert bidrag til dækning af omkostninger modtages taknemmeligt. Et eventuelt overskud vil blive givet til velgørenhed!

The Bongo Club er en del af velgørenhedsgruppen Out of the Blue, som hjælper og opmuntrer unge musikere og artister i Edinburgh og ofte hjælper med at bringe dem frem via koncerter, klubaftner, ligesom de hjælper med workshops og øve lokaler. Se nærmere om The Bongo Club på deres hjemmeside ved at klikke her.

11/07-08

TØNDER FESTIVAL - selv om vi må undvære Runrig i sin helhed på årets Tønder Festival, er der mulighed for at opleve Bruce Guthro i forskellige sammenhænge. Torsdag med band, lørdag solo og søndag i Songwriters Circle. Læs nærmere på Festivalens hjemmeside her

06/06-08 NY WHISKY I ANLEDNING AF KONCERTEN PÅ EDINBURGH CASTLE 26/07-08

 Som til koncerten ved Loch Ness i 2007 er det også i anledning af koncerten i Edinburgh lykkedes at finde en whisky til alle nydere af Single Malt whisky. Denne gang er det en 12. års Aberlour (Speyside), 46%. Den er gået i salg og kan bestilles på hjemmesiden www.singlemaltsdirect.com. Prisen er £ 35 og dertil kommer forsendelse, hvor prisen afhænger af antallet af flasker, man bestiller. Se nærmere på ovenstående hjemmeside.

 

 

 

 

 

26/05-08: Husk at komme forbi merchandise-standen ved de kommende koncerter i Danmark. Der er nye tour t-shirt (både en standard og en ladies fit), og som noget ekstra har vi også Edinburgh Castle t-shirten med.

                                                               

25/05-08: BEMÆRK PRISER PÅ MERCHANDISE ER NEDSAT PÅ EN STOR DEL VARER SE HER.

20/05-08: SE TV-SPOT FOR "YEAR OF THE FLOOD" HER (hav lidt  tålmodighed, filen er over 5 MB)

02/05-08 BLIV KLÆDT PÅ TIL DE KOMMENDE KONCERTER

Vi har i øjeblikket et lager i Danmark af jakke, rugbyshirt, shintyshirt, black classic t-shirt, ladies polo, EYS-caps og desuden whiskyglas. Se udvalg og priser her. Send en mail til runrig@runrig.dk for nærmere oplysninger om priser og levering.

02/05-08 PRIS TIL EVERYTHING YOU SEE

I Indie Acoustic Music Award for året 2007's bedste CD'er har Runrig vundet i kategorien Bedste Alternative Rock udgivelse, som var den ene af 15 kategorier. http://www.indieacoustic.com/awards.html

24/04-08

"Year of the Flood" udkommer planmæssigt i DK"

www.runrig.co.uk kan man læse, at release af Runrig's "Year of the Flood" er forsinket pga. tekniske problemer.

Forsinkelserne i UK får heldigvis ikke konsekvenser for udgivelsen i Danmark.
Her udkommer den kombinerede DVD og CD planmæssigt d. 28. april.

 

19/04-08:SÅ ER VI OPPE AT KØRE IGEN.

Vi beklager meget, men pga. tekniske fejl hos vores udbyder var forummet nede i dag, men alt ser nu ud til at være oppe igen.

Hilsen Thomas (TAT), forum ansvarlig hos runrig.dk

16/04-08: FORUDBESTILLING/KØB AF BEAT THE DRUM DVD/CD I DANMARK

Pladeselskabet Recart oplyser, at DVD/CD kan forudbestilles i Danmark hos www.imusic.dk

28/03-08: RELEASE AF BEAT THE DRUM DVD

Endelig har vi den længe ventede dato for release af Beat the Drum DVD'en, så nu bliver der lejlighed til at genopleve dagen for dem, der var ved Loch Ness 18. august 2007. Dagen, hvor 17.500 mennesker samledes for at fejre Runrigs event i forbindelse med Highland Year of Culture 2007. Dagen som viste sig at blive den vådeste i mands minde. En dag fuld af musik og festivitas. En dag med non-stop regnvejr. En dag alle tilstedeværende aldrig vil glemme.

Og for alle andre er det muligheden for at opleve den, uden at have været tilstede i mudderet.

Der er release i Danmark og UK 28. april og i Tyskland 4. maj.

DVD'en kan købes fra kontoret i Aberdeen enten direkte eller via online-shoppen http://www.runrigshop.co.uk/

Fra den 7. april kan begge dele forudbestilles.

30/03-08: WHISKYMESSE I KOLDING 29/03-08

Vi havde en fantastisk dag, og vi fik snakket med en masse dejlige mennesker, så tak til alle der kiggede forbi. Vi havde en lille konkurrence kørende, hvor vi fik 58 besvarelser. Spørgsmålet var, hvor mange uger Everything you See lå på den danske hitliste, og svaret var 19 uger, som der var rigtig mange, der svarede rigtigt på. Vinderen blev Ove Rytter fra Herning - TILLYKKE TIL DIG - den signerede CD bliver sendt til dig med posten en af de nærmeste dage.

Her lige et par billeder fra messen:

 

24/03-08: "RUNRIG" PÅ WHISKYMESSE I KOLDING 29. MARTS

Kom og besøg vores merchandise stand på whiskymessen i Kolding, hvor vi vil sælge et udvalg af Runrig Merchandise. Vi glæder os til at hilse på dig. Messen finder sted i Bramdrupdamhallerne. - se nærmere på www.whiskymessen.dk.

13/02-08: RUNRIG SPILLER PÅ EDINBURGH CASTLE 26. JULI 2008

Ny stor koncert med Runrig på Edinburgh Castle lørdag den 26. juli 2008.

Billetter sælges fra 15. februar på www.ticketmaster.co.uk - der er både stå og siddepladser.

Oplagt at kombinere sommerferie i Skotland med denne koncert.

 

 

15/01-08: Fra Runrig-lejren berettes, at der har været arbejdet ihærdigt på DVD'en fra Beat the Drum-koncerten 18. august 2007, og man forventer i løbet af ganske kort tid at kunne offentliggøre en udgivelsesdato. Så snart den foreligger, vil du naturligvis også kunne læse den her på siden.

10/01-08: Det lykkedes takket være en ihærdig indsats af lytterne til Brødrene på DR P4 at få stemt Everything you See ind på 1. pladsen over de populæreste udgivelser i 2007. Stor tak til alle der stemte på EYS, som kom foran både Eagles, Bruce Springsteen og TV2.

29/11-07: Bemærk allerede 9 koncerter på plads for 2008.

20/11-07: Endnu før årets koncerter er afsluttede har vi allerede fået de første datoer for 2008. Se nederst på siden med tourdatoer.

20/11-07: Runrig har indspillet en single med Loch Lomond med The Tartan Army som kor. The Tartan Army er det skotske fodboldlandsholds supportere. For hver CD der bliver solgt går der penge til velgørenhed til Children in Need. Salget startede den 12. november, og allerede den 18. november kunne det bekendtgøres, at den ligger som nr. 9 på UK's hitliste og som nr. 1 i den skotske. Fredag den 16. november optrådte Runrig, the Tartan Army og en flok riggies i BBC - se her. CD'en kan bestilles hos HMV og Amazon.

31/10-07: Vi har fået oplyst, at der i begrænset omfang vil være mulighed for at købe signeret cd "Everything you see" hos imusic Det fremgår dog endnu ikke præcist, når du følger linket, men det skulle blive opdateret indenfor den nærmeste tid, men bemærk det er et begrænset antal.

 

 

12/09-07: BEAT THE DRAM WHISKY

Nu kan Beat the Dram whiskyen endelig bestilles til levering udenfor Storbritannien – og dermed også i Danmark.

Klik ind på dette link til Single Malt Direct

Den smukt præsenterede flaske, der kun er lavet i et oplag på kun 500 flasker. Flaskerne er individuel nummereret og ledsaget af et certifikat signeret af bandets medlemmer.

24/09-07: Har i dag fået oplyst, at whiskyen nu er udsolgt. 

 

02/09-07: Så er der blevet bekendtgjort nye tourdatoer - 6 koncerter i Skotland fra slutningen af november og en uges tid ind i december.

21/08-07: NYT MERCHANDISE

           

Der kom til Beat the Drum-koncerten en hel del nyt, det kan selvfølgelig bestilles direkte hos http://www.runrigshop.co.uk/  men kan du af den ene eller anden grund ikke få din bestilling igennem der, er vi selvfølgelig behjælpelige - send os en mail på www.runrig.dk, så finder vi en løsning.

* Souvenir-DVD'en kan bestilles, og vil blive tilsendt pr. post efterfølgende
* Meget ekskusive whisky-glas (sæt med 2 stk.) kan ligeledes bestilles
 
* Den nye Shinty-shirt (vel nærmest en afløser for den meget populære footballshirt fra Stirling) 
* Beat the Drum- t-shirten 
* diverse andet

07/07-07: Efter de sidste toner fra Loch Lomond i Silkeborg kunne Jens Ove Friis fra Recart gå på scenen og overraske bandet ved at overrække platinplader til bandet for at have solgt Everything You See i 30.000 eksemplarer.

19/06-07: Så kom dagen, hvor vi rundede medlem nr. 100 på vores forum - det glæder os rigtig meget. Vores opfattelse er: jo flere medlemmmer, og jo mere aktive I er - jo bedre og mere interessant bliver det at besøge forum - så lad dette være en opfordring om at melde dig, hvis du ikke allerede er medlem. Så kan du jo også lige deltage i konkurrencen på søndag - se ovenfor.

 

 

 

 

Efter længe at have arbejdet på at få domænenavnet er det nu endelig lykkedes os, og vi har store forventninger til udbygningen af hjemmesiden over tid.

Det er vores ønske at vi herigennem kan formidle nyt om bandet, men også at vi kan hjælpe de mange fans i Danmark i forbindelse med de problemer, der har været med fanclubtilmeldinger og fornyelser, køb af merchandise osv.

Hvem er vi så?

Vi er dem, der står og sælger merchandise under koncerterne, så måske har du allerede mødt os - ellers håber vi at se dig næste gang.

Kevin og Aase

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12/09-07: BEAT THE DRAM WHISKY

Nu kan Beat the Dram whiskyen endelig bestilles til levering udenfor Storbritannien – og dermed også i Danmark.

Klik ind på dette link til Single Malt Direct

Den smukt præsenterede flaske, der kun er lavet i et oplag på kun 500 flasker. Flaskerne er individuel nummereret og ledsaget af et certifikat signeret af bandets medlemmer.

24/09-07: Har i dag fået oplyst, at whiskyen nu er udsolgt. 

 

02/09-07: Så er der blevet bekendtgjort nye tourdatoer - 6 koncerter i Skotland fra slutningen af november og en uges tid ind i december.

08/08-07: SPÆNDENDE NYT OMKRING ÅRETS KONCERTBRAG - BEAT THE DRUM

BUSFORBINDELSER: Der vil være busforbindelse fra forskellige steder i Skotland, herunder Inverness. Bus bookes enten online på http://www.citylink.co.uk/Runrig.htm eller telefonisk 0044 8705 50 50 50.

KONCERTEN: Første support starter ved 15-tiden, og Runrig forventes at gå på scenen ca. 20:45, så det anbefales at komme i god tid, så man ikke går glip af de forskellige supportbands. Tidsplanen ser ud som følger:

 

1400 Dørene åbnes

1430 – 1450 Torridon

1500 – 1530 Vatersay Boys

1545 – 1625 Julie Fowlis

1645 – 1725 Great Big Sea

1745 – 1825 Aberfeldy

1845 – 1945 Wolfstone

2000 – 2020 Red Hot Chilli Pipers

2045 – 2245 RUNRIG

TAG EN ROAD TRIP

Vi er nu i stand til at annoncere det næste spændende tilbud til BEAT THE DRUM arrangementet. Den officielle sponsor af køretøjer til dagen er John R Weir Group, og som en del af aftalen sættes en spritny Smart Fortwo på som præmie i en lodtrækning. Vinderen vil blive trukket fra A BIG DRUM direkte på scenen lige før Red Hot Chilli Pipers spiller deres set.

Lodder koster £5 og vil kun kunne købes på området på selve koncertdagen. Bandet er glade for samarbejdet med Smart Car, og bifalder bilproducenternes anstrengelser med hensyn til at finde økologiske løsninger på problemerne med bilkørsel. Smart Car er et vigtigt skridt i den rigtige retning.

Som en ekstra præmie vil vi inkludere hele Runrig’s CD-katalog i signeret stand sammen med den flotte Flower of the West sangbog, der selvfølgelig også er signeret.

So go on – take a road trip. 

RUNRIG WHISKY

Den allerede annoncerede special whisky BEAT THE DRAM bestilles ved FAN ZONE teltet i løbet af dagen, og flasken hentes efter showet ved BOX OFFICE umiddelbart udenfor hovedindgangen. Bestillingssedlen har en kupon med flaskenummeret, og ved at vise denne kupon ved Box Office får du udleveret din flaske. Husk der er kun 500 flasker, og de sælges efter ”først til mølle” princippet. 

SOUVENIR DISC

Souvenir DVD’en kan bestilles ved FAN ZONE teltet i løbet af dagen, og den afhentes samme sted efter showet. Kun de første 2000 ordrer vil blive udleveret denne aften, efterfølgende vil blive afsendt pr. post i ugen efter showet. Dem, der har forudbestilt til udlevering denne aften enten online eller gennem kontoret i Aberdeen skal i løbet af dagen komme hen til teltet med deres email-ordre (online-bestillinger) eller identification (ordre lagt hos kontoret). Man får så udleveret DVD-cover med en kvittering. Efter showet skal du medbringe denne til Fan Zone teltet for at få udleveret din DVD.

 

EVERYTHING YOU HEAR – THE RUNRIG CAMPSITE KARAOKE NIGHT

For alle Runrig fans, der er samlet på Beat the Drum campingområdet fredag den 17. august, tilbyder vi en helt speciel oplevelse: En Everything You See-album karaoke konkurrence. Vinderen vil komme med i en artikel i den næste Wire og ikke mindst møde bandet efter showet.

 

Læs meget mere her: http://www.runrig.co.uk/news.html

 

26/07-07: RUNRIG “BEAT THE DRAM” MED DUNCAN TAYLOR WHISKY

 

For at kunne skåle på deres Beat the Drum koncert, har Runrig allieret sig med den prisvindende whisky-købmand Duncan Taylor of Huntly for at skabe en speciel erindringsmalt.

Dagen igennem lover Beat the Drum en blanding og variation af musik med særlig virkningsfuld højlands duft, passende til at fejre året for Highland culture. Samme beskrivelse kunne ligeledes hæftes på den valgte whisky: Duncan Taylor har fået specialtappet en af Skotlands kvalitetsmalt – en 20 årig whisky.

Den blev udvalgt ved privat smagning i firmaet i Huntly, og efterfølgende udtalte Iain Bayne: ”I dette betydningsfulde Highland culture år, tænkte vi, at der ikke ville være nogen bedre måde at markere vores engagement end i selskab med én af de fineste, mest dynamiske og specielle af Highland malts. Det syntes også ligefor og passende at kalde den Beat the Dram!”

Den smukt præsenterede flaske, der kun kommer i et oplag på kun 500 flasker, vil kunne købes eksklusivt på selve koncertdagen til £65 pr. flaske. Hver flaske er individuel nummereret og ledsaget af et certifikat signeret af bandets medlemmer.

Besøg Duncan Taylor of Huntly her

NYT - Beat the Drum souvenir disc kan nu bestilles på den skotske hjemmeside - link her.

 

26/07-07: OPRÅB TIL ALLE RUNRIGFANS DER TAGER TIL LOCH NESS 18. AUGUST

Et af Skotlands førende uafhængige TV-selskaber MNE Media vil ved koncerten Beat the Drum ved Loch Ness den 18. august lave optagelser til et program med fokus på jer – Runrigfans. Fans, som er rejst vidt og bredt, som har fulgt Runrig rundt i verden. Vi vil gerne følge jeres oplevelser ved Loch Ness og høre jeres historier. Vi søger specielt nogle, der camperer fredag aften og som taler flydende gælisk, men vi er også interesseret i internationale Runrigfans, som er rejst fra Danmark, Tyskland, Amerika eller andre steder til denne specielle begivenhed.

Send en email til elaine@mnemedia.tv eller ring 0044-141-249 9999, hvis du er intereseret i at deltage.

Ser frem til at høre fra dig.

10/07-07: I denne uge er der konkurrence om 2 billetter til Loch Ness-koncerten: Beat the Drum på DR P4. Man skal besvare 2 "meget svære" spørgsmål for at deltage. Sidste frist er torsdag den 12/07-07 kl. 18:00 og vinderen bliver offentliggjort fredag.

Link til siden her:  - herfra skal lyde held og lykke

29/06-07: Billetsalg til Tønder Festival starter lørdag den 30. juni kl. 9:00. Runrig er programsat torsdag og fredag aften i Telt 1, og Bruce Guthro er programsat lørdag og søndag. Link til billetsalg her

27/06-07: NYT OMKRING LOCH NESS KONCERTEN

BEAT THE DRUM SOUVENIR DVD

I tiden frem til Loch Ness-koncerten vil vi annoncere en serie spændende og unikke tilbud og sideløbende events for at fuldende dagen. For at starte et sted lægger vi ud med at annoncere ”BEAT THE DRUM SOUVENIR DVD’EN”

 

Ved dagens slutning på den store dag vil vi have en souvenir DVD – bogstavelig talt: varm fra trykkeriet – indeholdende følgende:

 

  • Filmoptagelser fra dagen
  • Opbygning til koncerten inklusiv en hurtig besked fra hver af bandmedlemmerne
  • Billeder taget under koncerten
  • Og en speciel  bonus: Liveoptagelse af én af sangene fra Runrig’s set.

 

Det er et ambtiøst projekt, der vil blive koordineret af et dedikeret team i et specielt indrettet studie backstage, hvor materialet vil blive redigeret og sat sammen i løbet af dagen i takt med at det kommer ind – og kulminerende med det færdige produkt ved afslutningen af showet!

Dette er absolut første gang man prøver dette i Runrig-teamet – et friskt og udfordrende initiativ, som vi er sikre på, vil blive påskønnet af alle som en ”instant” og unik souvenir for dagen.

 

Vi vil være i stand til at producere 2000 DVD’er på aftenen, men gå ikke i panik – alle ordrer der overstiger de 2000 vil blive efterleveret og afsendt pr. post indenfor 3 dage efter showet.

 

Vi er meget spændte og glade for at kunne tilbyde publikum noget, vi tror aldrig har været gjort før.

 

Nærmere oplysninger vil følge her på siden i takt med, at de tikker ind.

18/06-07: Så skulle billetter til de 5 koncerter med Bruce i august til salg. Vi har ikke nogen oplysninger om status på billetsalg, men mon ikke det er med at være fremme i skoene, hvis man vil sikre sig billetter. Via links i højre kolonne finder du oplysninger om billetsalg de forskellige steder.

14/06-07: Bruce giver 5 koncerter i Danmark i august

08/06-07: EVERYTHING YOU SEE har sat sig godt tilrette på 1. pladsen på den danske hitliste. Efter at være røget direkte ind på 1. pladsen har CD'en og RUNRIG nu fastholdt denne placering 3 uger i træk.

04/06-07: Så er jeg, efter en uge på tur, returneret til normalliv igen. Vi håber, I alle fik nogle gode oplevelser til jeres koncerter. Det var også dejligt at møde mange af jer, der kiggede forbi og hilste på, og vi takker for jeres pæne ord.

Vi har fået rigtig mange billeder, og vi vil kigge dem i gennem og sætte dem (eller i hvert fald nogle af dem) op på jeres side så hæng på - vi har ikke glemt jer. Vi skal dog lige have omstruktureret siden lidt, så vi beder jer væbne jer med tålmodighed.

Vi håber, de næste koncerter bliver lige så stor succes. Tak til alle for jeres store opbakning Mvh Kevin og Aase

03/06-07: Også i uge 21 besatte Runrig 1. pladsen på hitlisten, og Everything you see har nu også opnået GULD - og ikke kun i Danmark går det den nye CD godt: i Tyskland er den nået op på 15. pladsen på top100.

25/05-07: På 2. dag på Danmarks-touren fik bandet officielt besked på, at den nye CD Everything You See var landet på første pladsen på den danske hitlisten - se her

Efter at både Year of the Flood og Clash of the Ash er blevet spillet meget i radioen, der har været kørt TV-spots samt meget positiv kritik fra både musik- og den generelle presse, har CD'en opnået den flotte 1. plads.

Bandet er selvfølgelig meget glade for nyheden. På billedet ses bandet med Recart-teamet:


21/05-07: Salg af billetter til de 4 koncerter: 30. okt. i Ringsted, 31. okt. i København, 1. november i Esbjerg og 2. november i Århus er nu i handlen - klik ind på tourdatoer for nærmere detaljer.

16/05-07: Anmeldelse fra Jyllandsposten er lagt ud sammen med tidligere avisartikler - klik her

15/05-07: Mandag kom så den længe ventede nye CD Everything you see endelig på gaden, og sikken en modtagelse den har fået - herligt.

15/05-07: Samtidig med udgivelsen af den nye CD køres TV-spot for CD'en i dansk TV. Det er lykkedes os at få TV-spottet, som vi glæder os over at kunne dele med alle jer dejlige Runrig-fans. Vi har det i 2 udgaver - det ene til afspilning i Quick Time, som er den bedste kvalitet - det andet til afspilning i Windows Media Player. Klik af at se det: Quick Time Version eller Windows Media Player Version (Bemærk at det kan tage lidt tid, da det er  ca. 3,5 MB)

Mange tak til Recart for at lade os dele klippet med alle jer worldwide fans

13/05-07: Udover billetnet  kan man købe billetten til Runrigs Århus koncert fra GAFFA BILLET

 

13/05-07: Mandag starter en  bannerkampagne hvor det vil være muligt at købe albummet som download på en online shop klik her. Bannerkampagnen kører på følgende sider:

·         Krak.dk

·         Nordjyske.dk

·         De Bergske Blade: Lemvig-Folkeblad.dk, Dagbladet-Holstebro-Struer.dk, Viborg-Folkeblad.dk, Ringkoebing-amts-dagblad.dk

·         Aarhus.dk (Guide.dk)

·         Sjaellandske.dk

·          Dagbladetonline.dk: Frederiksborg Amtsavis, Dagbladet Roskilde, Dagbladet Ringsted og Dagbladet Køge.

 

12/05-07: Anmeldelse fra Ekstra Bladet: klik her

08/05-07: Onsdag den 9. maj kl. 11:10 bringer Radio Valde, Vordingborg et interview med Calum Macdonald. Anledningen er koncerten i Næstved den 22. maj, og de sidste 2 billetter til koncerten bliver quizzet væk efter interviewet. Der vil samtidig blive spillet smagsprøver fra Everything you See. Hør interviewet her.

02/05-07: Endnu en koncert i Danmark er nu programsat - 2. november er der koncert i NRGI Anrena i Århus - se nærmere under tourdatoer - og der er forlydender fremme, om at der kommer een eller flere datoer i samme periode. I takt med at der kommer bekræftelse/offentliggørelse, vil de blive lagt ind under tourdatoerne - så hold øje med siden.

02/05-07: Det fremgår af Café Hack's program, at de torsdag den 24. maj laver optagelser med Runrig. Vi forventer, at programmet sendes søndag den 27. maj, men det må vi få bekræftet, når programmet for perioden foreligger. http://www.cafehack.dk/radio

20/04-07: Link til smageprøver af den nye cd - klik her for at lytte - god fornøjelse

17/04-07: Med kun godt en måned til de førstkommende koncerter vil vi lige supplere med lidt links: Billetter til de 4 "slotskoncerter" købes i det omfang, der stadig er ledige på www.billetnet.dk men det begynder at knibe: Lykkesholm Slot - gul lampe, Gl. Estrup og Frederiksborg - røde lamper, men Lønborggård er det stadig den grønne lampe. Se nærmere om de forskellige steder via følgende links:

Lykkesholm Slot - Gl. Estrup Herregaard - Lønborggård Herregaard - Frederiksborg Slot

Nogle af dem har god info bl.a. om transport til og fra stedet mv. - tjek det selv ud.

   

16/04-07: Kvikke radiolyttere hørte i P4 - Studie 4 den nye Clash of the Ash - spændende. Så må vi vel også snart kunne købe den som download - indtil videre er det ikke lykkedes os at finde en dato - så snart vi hører noget, vil vi selvfølgelig skrive det her på siden.

10/04-07: Så kan vi endelig afsløre coveret til den nye CD (i DK og UK) Everything you See:

Shinty-spilleren på coveret er den berømte Mr. Gary Innis fra Ford William. (og hvad er så Shinty?: www.shinty.com/history.htm) Dette "højlandsspil" indgår på den næste single Clash of the Ash, og der er lavet optagelser i Hootananny's. Singlen kommer snart på radio og som download.

06/04-07: RUNRIG nævnt i JydskeVestkysten onsdag den 4. april - læs artikel ved at klikke her

29/03-07: Så er der igen nyt vedrørende supportbands til Loch Ness-koncerten, og det er virkelig lagt op til alletiders oplevelse. Som tidligere annonceret kommer Wolfstone og The Vatersay Boys, men desuden Aberfeldy - Jule Fowlis - Red Hot Chilli Pipers - Great Big Sea - og koncerten vil blive åbnet af vinderen af Moray Firth Radiokonkurrence for unge bands. Så får vi det vist ikke meget bedre, så må vist selv Nessie overgive sig.

 

21/03-07: Nyt vedrørende koncerten ved Loch Ness - endnu et band er nu kendt: The Vatersay Boys

09/03-07: Så blev det endelig officielt - RUNRIG spiller på  Tønder Festivalen 2007 - sidste weekend i august.

04/03-07: Nedtællingen til Loch Ness-koncerten er godt i gang - en god side at besøge, hvis du har planer om at tage derop er denne: http://www.runrig.co.uk/lochness/ hvor der er nogle nyttige oplysninger bl.a. med kort, info om camping, billetter, transport mv. Som allerede tidligere informeret er Wolfstone annonceret som supportband til koncerten, men der vil også være andre, der deltager i koncerten - nærmere herom i takt med at vi kan få oplysningerne.

27/02-07: Så er det ganske vist - og ganske officielt - den nye CD's titel bliver Everything You See, den udkommer som forkyndt 14. maj - og det er så Runrigs 13. studiealbum, men den første der helt igennem er optaget i det skotske højland.

25/02-07:For Skotlandsinteresserede - og måske specielt dem, der tager til Skotland i år er året 2007 Skotlands kulturår, hvor der sker en hel masse forskellige ting. Vi har fundet en side, hvor man kan læse mere om det.
Her er link til siden:
http://www.highland2007.com/h2007.html Der er en video, man kan gå ind at kigge på: http://www.highland2007.com/dvd-downloads.html - God fornøjelse.

23/02-07: Endelig lidt nyt omkring LOCH NESS koncerten 18. august. Det bliver det populære skotske band WOLFSTONE der skal være supportband. Som Wolfstone skriver på deres egen hjemmeside: "It’s great that in the year Scotland celebrates Highland culture the two bands will once again share the same stage"... læs mere på Wolfstones hjemmeside - klik her - Wolfstone, som netop har udgivet ny CD, som du også kan læse mere om på deres hjemmeside.

23/02-07: Efter nu at have haft fornøjelsen af smagsprøven på den nye CD med singlen Year of the  Flood, og så venter vi vel alle bare på den 14. maj, hvor CD'en endelig kommer på gaden - vi har dog fået snust op at titlen bliver Everything You See

21/02-07: Vi har fra officiel side fået bekræftet, at Runrig spiller i Næstved 22/05-07

21/02-07: Nye tourdatoer - England i oktober

19/02-07: DESVÆRRE vandt Bruce ingen af de 2 kategorier

 

18/02-07: I aften bliver det afsløret, om Bruce får sine priser i Canadian Eastcoast Music Awards, hvor han er nomineret i kategorierne:

Male Solo Recording of the Year: for Beautiful Life

 SOCAN Songwriter of the Year: for Holy Road.

Lad os krydse fingre for ham.  Følg evt. selv med på http://www.ecma.ca/s_92.asp

18/02-07: Så har hjemmesiden været i gang i 15 dage, vi har haft 2053 besøgende, der er 37 tilmeldte til forummet, hvor der nu er 112 indlæg. Vi er selv godt tilfredse, så tak for opbakningen fra alle, vi håber stadig på mere aktivitet på forummet, for det er jo jeres side, og kun ved at mange bruger den,bliver den holdt levende og interessant at besøge - så hermed er opfordringen videregivet. Der er ikke så meget nyt at skrive pt., men vi har nu da også stadig nogle sider, vi mangler at få opbygget, så det vil vi satse på at få gjort indenfor nærmeste fremtid. Send os også endelig noget at sætte op på fansiden og under billeder.

 

12/02-07: Vi har arbejdet på hjemmesiden, og vi vil opfordre dig til at klikke rundt og se på de nye ting - der mangler stadig en del, men Rom blev som bekendt heller ikke bygget på een dag. Vi har bl.a. en fanside sat op (uden noget) - tanken med den er, at vi vil opfordre jer til at maile os indlæg til siden (ikke lange afhandlinger - men korte beskrivelser af sjove og/eller gode oplevelser)

04/02-07: Så er forummet oppe, så kom ind og opret en bruger.

Klik her for at komme ind på forummet. Det åbner i en ny side, så det kræver, at du accepterer pop-ups. Der er ingen reklamer eller andet på siden.

Så er den officielle danske Runrig hjemmeside endelig gået i luften ...

03/02-07

Efter længe at have arbejdet på at få domænenavnet er det nu endelig lykkedes os, og vi har store forventninger til udbygningen af hjemmesiden over tid.

Det er vores ønske at vi herigennem kan formidle nyt om bandet, men også at vi kan hjælpe de mange fans i Danmark i forbindelse med de problemer, der har været med fanclubtilmeldinger og fornyelser, køb af merchandise osv.

Hvem er vi så?

Vi er dem, der står og sælger merchandise under koncerterne, så måske har du allerede mødt os - ellers håber vi at se dig næste gang.

Kevin og Aase